Escape Rooms kan bruges til at udforske en bred vifte af emner sammen med de studerende på en anderledes måde. De fleste Escape Room-scenarier starter med en baggrundshistorie. I den case, der præsenteres herunder, indgår et scenario, som gør det muligt for dig at øve de grundlæggende principper for et ”Escape room” med dine kolleger, således at de kan blive eksperter i multimodalitet.

Du kan bruge følgende baggrundshistorie til at afprøve spillet i højere uddannelse:

“Dine studerende har klaget over dine gammeldags undervisningsmetoder til ledelsen på Charles Darwin High School. Ledelsen har efterfølgende bedt dig om en forklaring. Det er ikke kun et spørgsmål om, at de studerende har haft en dårlig oplevelse på disse første kurser. Det er endnu værre: de studerende forlader skolen. Du beslutter dig derfor for at gennemføre dine næste kurser på en ny måde, hvor du inddrager principper for multimodalitet, som kan give dine studerende smilet tilbage. Men først skal du sikre opbakning fra ledelsen på et 45 minutters møde, hvor du præsenterer en tilgang, hvor man kan kombinere forskellige modaliteter, sådan som du senere vil gøre det i klassen. En sådan kombination af modaliteter består af et værktøj, en strategi og en placering. Du er nødt til at finde alle tre dele i det rum, som mødet skal finde sted i, inden mødet. Når du har fundet dem, skal du også finde frem til det perfekte undervisningsscenarie og den rigtige kombination af modaliteter, som du først kan anvende i din forberedelse af mødet med ledelsen, og derefter i selve mødet med ledelsen.”

Har du nogensinde stået i denne situation før? Gå ikke i panik! Mere erfarne kolleger har tilbudt at hjælpe dig med forberedelsen af mødet. Organiser din tid og samarbejd med dine kolleger om at afhjælpe situationen, før tiden løber ud. Husk at på 45 minutter vil din skæbne blive afgjort. Men det skal nok gå! Held og lykke med forberedelserne!

Det komplette STEAM Do It Yourself (DIY) Kit giver dig alle de materialer, som du har brug for, til at lave dine egne individuelle Escape Room scenarier til dine studerende.