Læreplanen er et output fra GATE:VET-projektet og har til formål at vejlede lærere i at integrere spil og spilelementer og skabe gamificerede læringsmiljøer på erhvervsuddannelser. Læseplanen giver lærerne et overblik over GBL og præsenterer grundlæggende begreber, praktiske eksempler og procedurer for gamification. Derudover kan lærerne blive fortrolige med de platforme, der er udviklet i projektet: wikien og appen.

Ud over læreplanen er der udarbejdet retningslinjer på dansk, tysk og rumænsk. De indeholder et resumé af forslag og anbefalinger til, hvordan lærere kan gamificere deres lektioner (med links til wiki og app) og giver oplysninger om indholdet, strukturerne og gennemførelsen af GATE:VET-læreplan. GATE:VET-læreplanen blev implementeret i løbet af en tre-dages Train-the-Trainer-workshop for lærere fra Danmark, Tyskland og Rumænien. Her blev de deltagende lærere uddannet til at fungere som fyrtårne på deres respektive skoler og til at udforme deres egne uddannelsesprogrammer til gamification af undervisningsindhold.

GBL kan…
hjælpe lærere med at gøre lektioner mere at-traktive og dermed øge elevernes motivation.

GBL kan ikke…
overbevise de enkelte lærer om GBL-tilgangens fordele.