Læring bør være sjovt, og brugen af game-based læringsaktiviteter i klasseværelset er ikke så svært. Som mange artikler i denne håndbog viser, kan spil forbedre læringsoplevelser, øge de lærendes motivation og leg kan fungere som en aktiv læringsaktivitet. Derfor kan det også være gavnligt at medtage gamificerede materialer og aktiviteter i praktisk undervisning, hvor principperne for Game Based Learning-teori anvendes. Men en del undervisere har måske inden da stillet sig selv spørgsmål som: Hvad er det med alle de begreber og teorier? Har jeg overhovedet tid til at sætte mig ind i dette? Vi tror, at underviserne helt sikkert vil være i stand til at sætte sig ind i dette, og at det kræver mindre tid, end man skulle tro.

Med GATE:VET ønsker vi derfor at støtte undervisere på skoler i at udvide deres metodiske Game Based learning repertoire. Vi vil gerne vise underviserne, hvordan de kan berige deres undervisning med alt fra at indføre almene gamificerede læringsaktiviteter i deres daglige praksis til at udvikle dybdegående seriøse spil. Derfor har vi udviklet en platform, hvor undervisere har mulighed for at finde spilbaseret undervisningsmateriale, som de kan udvikle og tilpasse til deres behov og derefter bruge i deres egen undervisning. De teoretiske definitioner og forklaringer på spilteoretisk indhold er knyttet til en række praktiske eksempler. Desuden kan brugerne interagere med hinanden på platformen ved at tilføje kommentarer eller spørgsmål til eksisterende opslag, og de kan dele deres egne ideer med andre pædagogiske fagfolk. Wikien indeholder allerede en række spændende ressourcer, som kan bruges med det samme. Dertil kan opslag og ressourcer tilføjes på alle sprog, og vi har allerede ressourcer på fransk og tysk. Browserudgaven af Google Translate kan også bruges til at oversætte vores wiki til mere end 50 sprog. Vi inviterer derfor hermed alle interesserede i Game Based learning til at oprette, dele og kommentere på de ressourcer, vores wiki stiller til rådighed!